Wat eventjes alleen op pad met mij deed

handbike9

Ik ging gisterenmiddag, na lange tijd, weer eens eventjes weg met m’n handbike. Totaal niet ver weg, meer stil gestaan dan gereden, maar het was heerlijk. Even alleen, buiten, op een andere plek. Het was ook nog eens hartstikke lekker weer, dus beter kon niet.

Vlakbij mijn huis ligt een grote vijver waar je omheen kan rijden. Het is daar eigenlijk altijd rustig en op een vrouw met een hond na ben ik eigenlijk niemand anders tegen gekomen. Was een hele lieve hond trouwens, hij wilde dat ik ‘m aaide. Ik reed langzaam, stond af en toe stil om een foto te maken en op het meest rustige plekje, in de schaduw, heb ik even een tijdje

Er is de afgelopen dagen best veel gebeurd en dan is zo’n momentje helemaal op jezelf wel fijn. Ik ben eigenlijk bijna nooit helemaal op mezelf dus af en toe een half uurtje of een uurtje is wel nodig. Het is lastig om toe te geven dat ik veel over m’n lichamelijke situatie inzit. Ik wil daar niet teveel mee inzitten en juist doorgaan met leven. En op zo’n moment als deze kwam dat er wel allemaal uit.

Dingen gaan veranderen, en zijn al wel veranderd. Bijvoorbeeld de manier waarop ik naar m’n lichaam en naar mezelf kijk. Hoe iets psychosomatisch ineens misschien dan toch iets lichamelijks blijkt te zijn, dat ikzelf er niks aan kan doen dat m’n lichaam doet zoals die doet. Dat is raar, maar ook een opluchting. Zie je wel, zie je wel dat er iets is. Maar nog niks is 100% duidelijk, nog niks kan ik met zekerheid zeggen, dus ook op dat punt is het wel weer eventjes slikken.

handbike3

handbike6

En toen kwam ik thuis en viel er een last van m’n schouders af. Dit had ik nodig en moet ik vaker gaan doen!

Hou jij ook van momentjes op jezelf zijn?

 

4 thoughts on “Wat eventjes alleen op pad met mij deed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge