Photoshop actions

photoshop2

Op een aantal blogs las ik over ‘actions’ voor photoshop. Dit is eigenlijk een beetje vals spelen in photoshop, omdat het bepaalde handelingen zijn die van te voren gemaakt zijn en je hoeft ze alleen maar over je foto heen te leggen. Simpel en mooi! Ik kocht een pakket met deze actions bij de webshop van ABeatifulMess voor photoshop elements.

Ik ben niet zo’n photoshop pro. Een paar kleine aanpassinkjes lukken me nog wel, maar ook daar heb ik meestal het geduld niet voor. Ik wist dat ABeautifulMess zelf actions had gemaakt voor in photoshop, maar eerder durfde ik het nog niet echt aan. Na een beetje research las ik op StylingNote haar positieve ervaring met haar actions mini packet voor de gewone photoshop en durfde ik de poging te wagen. Met succes!

bewerk collage

Wanneer je zo’n actions pakket koopt, krijg je een mail met het bestand. Je krijgt daar ook een handleiding bij die goed uitleg geeft per soort computer en per soort photoshopversies die er zijn. Het installeren ging niet helemaal vanzelf, maar met wat hulp met m’n vader is het gelukt (het bleek dat de map waar ik moest zijn verborgen zat op m’n laptop). Bij ABeatifulMess zitten er 10 actions in een pakket.

Ik ben er heel blij mee! Zo kan ik de meest heldere en lichte foto’s maken zonder dat ik perse het goede licht heb hier thuis. De helderheid, kleur, contrast en verzadiging is (meestal) nog per action aan te passen door in het venster menu bovenin ‘lagen’ aan te klikken. Dat is wel een extra voordeel, omdat elke foto verschillend is qua kleur en de action zich daarom op elke foto anders uit. Op deze manier kan je zelf je foto’s op een makkelijke manier perfect maken!

 

3 thoughts on “Photoshop actions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge