Maak je eigen geluk

luck6

Ze zeggen dat een klavertje 4 geluk brengt, dus ik maakte er zelf één. Af en toe heb je een beetje geluk nodig om verder te komen, een beetje geluk om je gelukkig te voelen. Ik ben van mening dat je voor het grootste gedeelte verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, zolang je er maar voor open staat.

Maar af en toe is een duwtje in de rug wel fijn, net als bij Winnie en Knorrertje ;-)

luck4

Met vilt, naald en draad maakte ik dit klavertje 4 voor op m’n prikbord. Met naald en draad verbindt je de klavertjes en door aan de twee uiteinden van het draad te trekken begint het op een klavertje 4 te lijken. Nog een strak knoopje erin te leggen en klaar is kees.

Het gras is niet groener aan de overkant

Het is altijd makkelijker om jezelf te vergelijken met een ander dan te bedenken wat je zelf wél allemaal hebt (en een ander misschien niet). Dan lijkt het alsof die ander het zoveel beter heeft en zoveel meer geluk heeft dan jij. Het is ook best wel lastig om je blij te voelen met wat je wel hebt als alles tegen lijkt te zitten. Toch? Maar als je je bedenkt wat nou het beste en het slechtste is wat je is overkomen, zijn deze vaak één en dezelfde. Of heeft het in ieder geval met elkaar te maken. Iets dat jou naar beneden trekt, misschien wel heel diep de put in, maakt jou ook wie je bent, zorgt voor een andere kijk op je leven en voor je eigen geluk.

Kijk, ik wil niet zeggen dat ik blij ben met mijn situatie, echt niet. Maar ik moet wel zeggen dat het me wel heel erg geholpen heeft in mijn doen en laten. Om maar een voorbeeld te noemen; ik kan me nu veel sneller gelukkig voelen, omdat ik me beter besef dat bepaalde dingen niet zo vanzelfsprekend zijn als dat ik dacht dat ze waren.

 

En dit klavertje 4 zal mij en jullie vast nog meer gaan helpen ;-)

 

3 thoughts on “Maak je eigen geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge