Lettertjes tekenen

handlettering4

Zo wilt het mensjes tekenen niet zo lukken de laatste tijd en ben ik maar overgestapt op het letters tekenen; handlettering. Ik moet zeggen dat dat ook wel echt heel tof is om te doen! Is weer eens wat anders, en ik merk dat letters me minder snel vervelen dan ogen of monden.

Je kan handlettering zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Ik heb ze nagetekend van plaatjes van pinterest, maar je kan ook naar dafont.com en je eigen letters uitzoeken of natuurlijk je eigen lettertjes ontwerpen.

handlettering collage

En dit is heus geen kwestie van wel of niet kunnen. Ik weet vrijwel zeker dat iedereen die een beetje probeert, letters kan tekenen. Wel een tip: begin niet gelijk met hele quotes. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat dat behoorlijk frustreerd. Oefen wat met verschillende letters van bijvoorbeeld dafont.com, want ik zweer bij het gezegde oefening baart kunst. 

Ik gebruik hier zelf de zwarte stabilo fineliner, maar bijvoorbeeld bij de hema hebben ze ook fijne fineliners. Zorg wel dat je er eentje met dunne punt hebt voor letters als die hierboven in de collage, maar bijvoorbeeld voor de quote hier helemaal bovenaan heb ik ook een wat dikkere pen gebruikt.

 

Ben zelf alweer aan een nieuwe quote begonnen en wil binnenkort ook kijken of het leuk is om er ook kaartjes van te maken. En stiekem hoop ik dat ik m’n enthousiasme een beetje heb weten te verspreiden!

5 thoughts on “Lettertjes tekenen

  1. Mooi Kirsten! En vooral leuk om te doen lijkt mij. Toch vond ik gisteren het bewijs dat mensjes tekenen ook jouw ding is. Ik kwam een tekening van jou tegen van een heel lief mensje, ruim tien jaar geleden door jou gemaakt tijdens een logeerpartij in Utrecht. Tijn en Joep waren onder de indruk ;-)    10 december 2014

    Dankjewel! Hahaha, oh wat leuk! Dat is echt al een tijd geleden, tof dat je die bewaart hebt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge