Heel veel liefde voor prismacolor!

prismacolor9

Als een cadeautje voor het overgaan, kreeg ik van mijn ouders nieuwe kleurpotloden. Ze wisten dat ik deze potloden enorm graag wilde hebben, echt heeeel lief en ben ze ook echt super dankbaar! Prismacolor is een heel goed merk potloden en dat is opzich ook wel aan de prijs te zien. De mijne zijn van amazon, waar ze wel weer een tikkeltje goedkoper te krijgen zijn gelukkig. Maar ik kan het nu ook zeker niet laten om jullie te vertellen hoe de potloden bevallen en of ze inderdaad zo goed zijn als ze zelf beweren.

 

Zoals de titel al een beetje verklapt, vind ik de Prismacolor potloden echt heel fijn! Groot verschil met mijn vorige potloden, kleuren dikker en de overgang is zoveel mooier! Je hebt verschillende soorten kleurpotloden van Prismacolor. Ik heb zelf gekozen voor de softcore versie, daarmee kan je het best kleuren mengen en er zit veel pigment in. Je had ‘normaal’ en ‘watercolor’, voor meer informatie daarover kan je het best even op hun site kijken. Dan kan je vervolgens kiezen hoeveel kleuren je in de doos wilt hebben. In het geval van de potloden waar ik voor koos, kon je kiezen tussen 12 – 24 – 36 – 48 – 60 – 72 – 96 – 132 – 150. Op de site van Prismacolor kan je precies zien wat voor kleuren in de doos zullen zitten en die van 72 sprak mij het meest aan qua kleuren.

Zelf vond ik het nog wel spannend of ik écht de prismacolor potloden zou krijgen, omdat ik via amazon had besteld en daarom was het een behoorlijke opluchting om te zien dat alles klopte! In de doos zitten 3 lagen met allemaal potloden. Dit is de eerste laag en persoonlijk vind ik dit ook de mooiste laag. Hele heldere en fijne kleuren. Mijn favorieten zijn de roze naast de gele en de turquoise die naast de donkerblauwe ligt.

pris3

De tweede laag is wat minder fel en er zitten ook wat donkerdere kleuren tussen. De wit van deze Prismacolor serie is trouwens onwijs mooi! Bij de meeste witte potloden werkt het wit niet voldoende en is dat de kleur die ik het minst gebruik, maar als ik nu bijvoorbeeld iets te donker naar mijn zin heb gekleurd is wit fijn om het wat zachter te maken.

pris4

En in de laatste laag zitten eigenlijk de meest ‘saaie’ kleuren. Beetje pastel achtig, maar een aantal van deze kleuren zijn vooral goed te gebruiken voor het kleuren van de huid en voor blond haar. De tinten grijs hadden voor mij tot nu toe nog niet zo gehoeven, maar ik denk dat dat nog wel komt.

pris5

Als je misschien zelf niet zo in het kleuren thuisbent kan ik me wel voorstellen dat zo’n blogpost over potloden als deze behoorlijk over de top overkomt haha. M’n broertjes hebben me ook echt even uit zitten lachen om het feit dat ik zo blij was met m’n potloden. Tja, ieder z’n eigen ding he. Zij zijn blij met hun ajax shirt, dat kan ik me dan weer niet helemaal voorstellen. Maar als je zelf ook graag tekent en nieuwe potloden nodig hebt, kan ik je zeker Prismacolor aanraden!

Hier ook nog even de 3 tekeningen die ik tot nu toe met de kleurpotloden heb getekend en gekleurd om er een beetje een indruk van te geven.

pris6

Stiekem hoop ik dat meer van jullie deze enthousiasme met mij delen of dat ik anderen nu enthousiast heb gemaakt haha. Ik ben er zelf in ieder geval heel blij mee en ben van plan deze vakantie heel veel te tekenen. Ben trouwens ook een poging aan het doen om mijn portfolio pagina wat spectaculairder te maken zodat ik daar straks al m’n tekeningen apart neer kan zetten.

 

Hou jij ook van tekenen?

 

4 thoughts on “Heel veel liefde voor prismacolor!

 1. Wauw! Zelf ben ik eigenlijk niet zon tekenaar, maar aan die ingekleurde tekeningen te zien zijn de kleuren echt prachtig. En wat kan je goed tekenen :)  25 juli 2014

  Dankjewel, dat vind ik echt zo lief om te horen! :)

 2. Als echt iets moois wil zien wat met prismacolor potloden kan moet je eens op youtube naar Heather Rooney kijken. Dan wil je echt geen andere potloden meer
  gr
  Angelo  5 november 2014

  Heel erg bedankt voor de tip Angelo! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge