Geweldige fotoshoot door Tamarah!

fotoshoot7

Een tijdje geleden deed Tamarah een oproep op haar blog naar meiden die ze kan fotograferen om wat nieuwe dingetjes uit te proberen en haar portfolio uit te breiden. Heb een tijdje zitten twijfelen, want ik ben niet zo geweldig fotogeniek en heb ook pas laat een mailtje naar haar gestuurd. Alsnog leek het haar erg leuk om een keer een shoot te doen en hebben we een datum gepland. Ondertussen had ik het een keer met een vriendinnetje over dat het leuk was om eens toffe foto’s van ons samen te hebben en kwam ik op het idee dat dat misschien wel leuk te combineren was met de shoot van Tamarah. Iedereen was er enthousiast over en afgelopen zaterdag was het zo ver!

Eerst gingen we met z’n drietjes op pad naar een afgelegen parkje vlakbij m’n huis om foto’s van te maken. Was onwijs leuk en we hebben veel gelachen! Het ging vooral om spontaniteit, dus eigenlijk hebben we alleen maar over van alles zitten kletsen en lachen en daar haalde Tamarah de meest enthousiaste en leuke foto’s uit.

fotoshoot4

Het leuke van de shoot bij haar was dus ook echt dat spontane. Ze fotografeert niet zo stijfjes als hoe je het vaak ziet (en waar ik dus eigenlijk ook niet zo van hou). Niet dat we met onze neppe smile ons af zaten te vragen wanneer we onze kaakspieren weer mochten ontspannen. In tegendeel; ik had aan het eind van de dag gewoon last van m’n kaken van het dubbel liggen van het lachen haha!

Daarna zijn we even terug naar huis gegaan om te rusten en vervolgens heeft Tamarah nog foto’s van mij gemaakt in de tuin. Ondertussen lekker zitten kletsen tussen de foto’s door, wat er volgens mij voor zorgde dat ik nog met een half pratende mond op de foto stond, maar zoals je ziet zijn er onwijs leuke foto’s uit gekomen:

fotoshoot3

Toen we klaar waren, hadden we nog even de tijd en heb ik haar nog een paar vraagjes gesteld zodat ook jullie wat meer over haar te weten kunnen komen!

 

Hoe is je liefde voor fotografie ontstaan?

Oh even denken hoor, die er eigenlijk altijd al wel geweest. Toen ik klein was had ik altijd een wegwerpcameraatje waar ik de meest belachelijke dingen mee fotografeerde. Zo had ik ooit een bord patat met een half opgegeten frikandel op de foto gezet. Op mijn 14e kreeg ik m’n eerste digitale camera en later kreeg ik van mijn stiefvader een oude spiegelreflexcamera. Mijn opa was vroeger fotograaf. Vanaf toen ging het balletje een beetje rollen. Ik las ook altijd alleen maar tijdschriften voor de foto’s die erin stonden, en daar maakte ik dan collages van. Net als dat ik eigenlijk alleen American next top Model keek om te zien hoe ze de foto’s maakten.

Wat vind je nou het mooist om te fotograferen?

Deze vraag krijg ik wel meer en eigenlijk vind ik alles mooi om te fotograferen. Vooral de afwisseling vind ik erg leuk, om verschillende dingen voor je lens te hebben. Zo fotografeer ik de ene keer een aantal keer achter elkaar kleine kinderen en is het vervolgens juist weer leuk om iets heel anders te hebben. Dat is wat ik nou zo leuk vind aan het fotograferen dat ik nu doe; elke keer andere mensen, verhalen en locaties.

 Je hebt eigenlijk 2 sites: tamarahfotografie en marahschrijft, jouw 2 passies. Waarom op 2 verschillende sites?

Grappig dat je dat vraagt, leuke timing ook! Ik blog al veel langer, al wel ongeveer 5 jaar, en sinds een jaar heb ik pas een fotografiesite. Ik ben nu net al even bezig om dit samen te voegen, omdat het handiger en makkelijker is voor de naam. Ik ga dan m’n eigen naam gebruiken voor het domein en daaronder 2 sub onderwerpen: fotografie en mijn blog.

Over een jaar ga je trouwen met je grote liefde. Kan je omschrijven hoe die dag er voor jou uit gaat zien?

Nee niet in 1 zin haha! Zo hadden we eerst een plan en toen las of zag ik afgelopen week weer wat anders voorbij komen waar we ons nu ook weer in gaan verdiepen. Het belangrijkste voor mij is dat mijn naaste familie er is en dat we lekker kunnen genieten. Niks groots, geen moeilijke dingen en gewoon chill.

Nu even een heel random vraagje; wat wilde je vroeger altijd worden en wat is nu je droombaan?

*moet hard lachen* Ik wilde tornadojager worden. Ik keek altijd discovery channel en was gefascineerd door tornado’s. Dat schreef ik ook altijd in vriendenboekjes, maar is het niet geworden haha. Voor nu kijk ik waar het schip strand en focus ik met op het hier en nu. Het lijkt me trouwens wel heel leuk om nog verder te kunnen komen met fotografie.

 

tamarah3

Het is onwijs gezellig geweest! Vond het heel erg leuk om Tamarah te leren kennen en dit mee te mogen maken :) En neem vooral eens een kijkje op haar sites:

Marah Schrijft (link)

En ook zij heeft wat over de shoot verteld! Look here

Tamarah Fotografie (link)

Ze doet ook vriendinnenshoots (zoals wij hebben gedaan), loveshoots, familieshoots en volgens mij staat zij wel voor een hoop dingen open. Ik denk dat uit mijn enthousiasme wel te halen is dat ik het zeker aan jullie aan kan raden. Vind het zelf vooral onwijs leuk om deze foto’s te hebben om online te kunnen gebruiken, maar ook om straks m’n kamer mee te versieren en om later nog eens terug te kunnen denken aan deze toffe dag.

 

sign5

 

 

9 thoughts on “Geweldige fotoshoot door Tamarah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge