Geef mij maar de jaren ’80

the80's2

Welkom bij mijn reis naar de jaren ’80. Nee, ik heb het niet meegemaakt. Jammer genoeg. Het getoupeerde haar, kleding in alle kleuren van de regenboog, de beenwarmers, het kon niet gek genoeg. Heb ondertussen Queen aanstaan op youtube, heerlijk nummer, heerlijke clip.

Maar niet alleen Queen vind ik geweldig, ook van Bon Jovi, Phil Collins en U2 ontbreken niet in mijn playlist. Ik snap wat volwassenen bedoelen als ze zeggen dat dat échte muziek was in vergelijking met nu. Oké niet alles, maar ik moet wel zeggen dat m’n voorkeur bij jaren ’80 muziek ligt. Dus zet maar lekker dit nummer hieronder aan en lees verder!

Jaren ’80 mafheid

Ik keek pas voor de zoveelste keer de film Flashdance en dat maakt telkens weer dat ik wel eens een tijdje in die tijd zou willen leven. Om maar een dingetje te noemen; rollerskating! Hoe hip was dat toen! Op veel plekken van die speciale binnen skatebanen waar je met z’n allen op discomuziek rond skate. Zag pas in (volgens mij) het makro boekje van die oude rollerskates met 4 wieltjes. Het is dat ik er nu niks aan heb, maar anders had ik ze zeker gekocht!

Oh en dan nog 2 series uit de jaren ’80 waar ik helemaal gek op ben; Married with Children en Full House, beide onwijs grappig en gewoon verstand op 0. En lekker ouderwets haha, zo anders als nu, maar zo leuk!

Ik noemde hierboven de kledingstijl al. Die kledingstijl geeft me gewoon het gevoel dat het zoveel vrijer is dan dat het nu is. Niet alleen de kleding, maar alles. Op de achterbank zonder riemen om, veel buiten spelen want ja computers en TV’s waren er nog amper dus geen social media verslavingen, en volgens mij ook wel wat minder hectisch en druk dan nu. In ieder geval, als iemand verteld over die jaren, klinkt alles onwijs relaxt.

Maar begrijp me niet verkeerd hoor, om heel veel redenen hou ik van de tijd waarin we nu leven. Anders had ik niet eens dit blogje kunnen tikken, maar af en toe samen met dirty dancing wegzwijmelen naar die jaren is ook wel fijn.

Wat vindt jij leuk aan de jaren ’80?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge