DIY: strikjes van vilt

Vond vorige week weer een leuke DIY die ik graag met jullie wil delen. Het is een strikje van vilt die je op bijvoorbeeld een schuifklipje of haarelastiekje kan vastmaken. Zo heb je een leuke zelfgemaakte haaraccessoire. Ik heb de strikjes die ik heb gemaakt op schuifklipjes gedaan en zal eens stap voor stap uitleggen hoe je dit kan maken.

strikje collage

Het handigst is om vilt te gebruiken, maar volgens mij moeten deze strikjes ook goed te doen zijn met stof. Daarnaast heb je ook een beetje stevige lijm hebben, schuifklipjes (of andere haaraccesoires) en een schaar.

Vervolgens knip je het vilt in deze 2 vormen. De grote vorm is voor de strik en het kleine langwerpige vormpje moet je er in het midden omheen binden.

strikje11

Aan de 2 uiteinden van de grote vorm doe je lijm en je plakt ze beide op het midden. Maakt niet uit in welke volgorde je ze plakt. Je kan een schuifklipje gebruiken om te zorgen dat alles op z’n plek blijft zitten totdat het opgedroogd is.

strikjes collage3

Als laatst bindt je het kleine langwerpige vormpje om het midden heen. Je kan dit los en strak doen. Los is het makkelijkst (dit heb ik ook gedaan in dit voorbeeld), want als je het strak wilt doen, moet je ervoor zorgen dat er plooitjes in komen (dat overigens wel mooi is) en de kans dat de lijm los schiet is dan een stuk groter. Ook hierbij kan je het schuifklipje weer gebruiken om de lijm goed op te laten drogen.

strikjes collage4

Je kan het klipje er zo doorheen schuiven en tada!

strikjes collage5

Je kan trouwens ook zo’n strikje vastmaken aan een ketting, kleine strikjes maken voor oorbellen, een strikje op een armbandje zetten enzovoort enzovoort. De mogelijkheden zijn eindeloos haha!

Ik ben zelf heel blij met m’n klipjes en denk dat ik ze vaak zal dragen! Was al van plan zulk sort klipjes een keer te kopen, maar eerlijk gezegd vind ik zelf maken dan eigenlijk 10x leuker.  Ben ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

  

sign4

 

One thought on “DIY: strikjes van vilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge