DIY: een kaartje om te knuffelen

kaart8

Weer een nieuwe DIY gemaakt gisteren! Ik had even een kaart nodig en dan vind ik het eigenlijk 10x leuker om er eentje zelf te maken in plaats van naar de stad te gaan om er eentje te kopen. Is toch weer iets persoonlijker. Deze is is bijvoorbeeld leuk om eens aan je ouders, een goede vriendin of iemand die gewoon een knuffel nodig heeft te geven. Zo heb je eigenlijk alleen een schaar, potlood, gum, wat dikker papier en lijm nodig dus simpel, maar leuk om te doen!

kaart7

Je begint natuurlijk met het tekenen van het beertje en het konijntje. Door ze beide op hetzelfde papier te tekenen weet je zeker dat ze straks ook met hun armen in elkaar zullen passen. Vind je het lastig om te tekenen? Ik zou zeggen, kopieer/plak de foto hieronder in word, snij hem zo goed mogelijk bij, print hem uit en trek hem over!

kaart6

Bij het uitknippen verlies je de beer z’n armpje, omdat je toch 1 van de 2 hun arm eraf moet knippen om te zorgen dat die ander nog klopt. Het beertje heb ik daarom op een ander kleur papier overgetrokken (wel met het armpje eraan natuurlijk) en opnieuw uitgeknipt.

kaart4

Nu heb je dus het beertje en het konijntje goed en kan je ze op de kaart plakken. Je ziet dat er nog behoorlijk wat ruimte over is aan de zijkant en de bovenkant.

kaart3

Dat kan je nog een beetje goed bijknippen en ik heb ook bovenin de hoekjes rond gemaakt. Dat is natuurlijk ieder z’n eigen voorkeur, net als het tekenen van de oren en de staart. Je ziet dat ik de staart hier heb getekend en op de foto helemaal bovenin iets erover heen heb geplakt. Dit, omdat ik de getekende staart eigenlijk niet zo mooi vond.

kaart2

Zelf heb ik deze gemaakt voor een lief vriendinnetje die wel even een knuffelkaartje kan gebruiken. Vind het zelf altijd onwijs leuk om post te krijgen en eigenlijk is het nog veel leuker om er eentje op te sturen haha. Dan zit ik helemaal af te wachten tot diegene ‘m binnen heeft gekregen en de leuke reacties zijn goud waard.

Stuur jij wel eens kaartjes?

sign5

 

6 thoughts on “DIY: een kaartje om te knuffelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge